Organize suç örgütlerine darbe: 71 şüpheli gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 ilde düzenlenen operasyonlarda 6 suç örgütüne mensup 71 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, organize suç örgütlerine yönelik geniş çaplı operasyonların düzenlendiğini duyurdu. Yerlikaya, 4 farklı ilde yürütülen operasyonlarda 6 ayrı suç örgütüne yönelik önemli adımlar atıldığını belirtti.

71 Şüpheli Gözaltında, 43'ü Tutuklandı

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, cumhuriyet başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda; il emniyet müdürlüklerinin KOM ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüklerinin yürüttüğü çalışmalarda toplamda 71 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 43'ü tutuklandı, 14 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Elebaşılar da Operasyon Kapsamında

Yerlikaya, operasyonda örgüt liderlerinin de hedef alındığını belirtti. Denizli'de D.S, İzmir'de yurt dışında firari olan M.K, Kırklareli'nde N.G, İstanbul'da ise firari D.A ve İ.A ile yurt dışında tutuklu olan B.G’nin başını çektiği 6 farklı suç örgütüne karşı işlem yapıldı.

Suç Kapsamı Geniş: Cinayete Teşebbüsten Uyuşturucuya

Söz konusu suç örgütleri; kasten öldürmeye teşebbüs, silahlı saldırı, mala zarar verme, insan kaçakçılığı, nitelikli dolandırıcılık, tefecilik ve uyuşturucu ticareti gibi birçok ağır suçla ilişkilendiriliyor. Yerlikaya, bu çetelerin genel güvenliği tehlikeye sokma ve silah-mühimmat kaçakçılığı gibi suçlara da karıştığını belirtti.

Yerlikaya: Mücadele Kararlılıkla Sürecek

Operasyonların ardından açıklamada bulunan Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

“Güvenlik güçlerimizle birlikte hiçbir suç ve suçlunun cezasız kalmaması için organize suç örgütlerine yönelik mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor.”

 

 

İLGİLİ HABERLER