AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşti. Toplantı sırasında açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, birçok başlıkta gündemi değerlendirdi.
“Terörsüz Türkiye Süreci Büyük Hassasiyetle Yürütülüyor”
Çelik, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak şunları söyledi: “Odağımız, terör örgütünün feshidir. Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimizdir. Süreci Cumhur İttifakı büyük bir hassasiyetle sürdürüyor.”
Ayrıca, çeşitli çevrelerin terörsüz Türkiye sürecine yönelik eleştirilerde bulunduğunu belirten Çelik, “Silah bırakma sürecinin sağlıklı ilerlemesine odaklanmış durumdayız” ifadelerini kullandı.
Suriye ve Netanyahu Açıklamaları
Çelik, Suriye Süveyda’daki gelişmelerin arkasında büyük devletlerin vekalet savaşlarının bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Görünürdeki mezhepsel çatışmaların arkasında mutfakta kim olduğuna iyi bakmak gerekir. Sabotaj girişimleri söz konusu.”
İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında ise, “Netanyahu’nun yargılanması insanlık meselesi haline gelmiştir” dedi ve Gazze’ye insani yardım koridorunun açılması için küresel dayanışma çağrısında bulundu.
“İmam Hatip Okulları Bilinçli Şekilde Hedef Alınıyor”
LGS’de şaibe iddialarını kesin bir dille yalanlayan Çelik, bu süreçte imam hatip okullarının hedef alındığını söyledi. “Bu, bilinçli bir yalan siyaseti kampanyasıdır. Başarılı öğrenciler ve aileleri kimlikleri yüzünden ayrımcılığa uğruyor. Bu vahşet siyasetidir” dedi.
AK Parti 24. Yaşına Hazırlanıyor
Partinin 24. yıl dönümünün ardından Türkiye çapında yeni bir kampanya başlatacaklarını duyuran Çelik, bu konuda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Ayrıca, Erzurum Kongresi ve Hatay’ın ana vatana katılması gibi tarihî dönüm noktalarına da vurgu yaptı.