Odunpazarı’ndaki ahşap kafede yangın paniği yaşandı

Eskişehir’de tarihi bölgedeki bir işletmede çıkan yangın, itfaiyenin yoğun müdahalesiyle çevre binalara sıçramadan söndürüldü.

Eskişehir’in tarihi Odunpazarı Evleri bölgesinde bulunan iki katlı ahşap bir kafede meydana gelen yangın, çevredeki yapıların birbirine yakın olması nedeniyle büyük risk oluşturdu. Bölgedeki ahşap dokunun zarar görmesini engellemek için seferber olan itfaiye ekipleri, alevlerin bitişikteki evlere sıçramaması adına kritik bir operasyon yürüttü. Polis ekipleri de olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alarak bölgedeki yaya ve araç trafiğini kontrol altına aldı.

Alevler kontrol altına alındıktan sonra dokuz kişi hastaneye kaldırıldı:
Yangın esnasında yoğun dumana maruz kalan ve aralarında bir itfaiye erinin de bulunduğu toplam dokuz kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere sevk edildi. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarına ilişkin süreç devam ederken, ekipler soğutma çalışmalarını tamamladı.

Odunpazarı’ndaki ahşap kafede yangın paniği yaşandı

Davlumbazdaki yangının çıkış nedeni araştırılıyor

Paşa Mahallesi Kurşunlu Cami Sokak üzerinde bulunan kafenin davlumbaz pervanesinde, saat 15.30 sularında başlayan yangın kısa sürede çevreye yayıldı. Durumu fark eden işletme çalışanlarının 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar sonrası bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olayın çıkış nedenine ilişkin resmi inceleme başlatıldı.

İLGİLİ HABERLER