Numan Kurtulmuş'tan AKPM Başkanı Bayr'a kritik mesajlar: Terörsüz Türkiye ve Filistin gündemi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Petra Bayr ile Ankara'da bir araya gelerek terörle mücadele süreci, Filistin meselesi ve bölgesel krizleri değerlendirdi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Petra Bayr'ı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki makamında ağırladı. Görüşmede, Türkiye ile AKPM arasındaki parlamenter diplomasinin güçlendirilmesi ve bölgesel güvenlik konuları masaya yatırıldı. Kurtulmuş, Türk delegasyonunun AKPM bünyesindeki aktif rolüne dikkat çekerek, kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Terörsüz Türkiye hedefi ve yasal süreç

Kurtulmuş, Türkiye'nin gündemindeki 'Terörsüz Türkiye' vizyonunun sadece bir güvenlik meselesi değil, aynı zamanda toplumsal barışı ve demokratikleşmeyi hedefleyen kapsamlı bir süreç olduğunu belirtti. TBMM Genel Kurulu'nda 467 oyla kabul edilen yasal düzenlemenin bu kararlılığın bir göstergesi olduğunu ifade eden Kurtulmuş, kurulacak İzleme Komisyonu ile sürecin siyasi partilerin ortak sorumluluğunda yürütüleceğini kaydetti. Ayrıca, sahadaki gelişmelerin yakından takip edildiğini ve ihtiyaç duyulması halinde yeni yasal adımların atılabileceğini dile getirdi.

Numan Kurtulmuş'tan AKPM Başkanı Bayr'a kritik mesajlar: Terörsüz Türkiye ve Filistin gündemi

Gazze ve Ukrayna'da barış arayışı

Filistin meselesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki tutumunun küresel vicdanı yaraladığını belirtti. İsrail'in uluslararası alanda yalnızlaştığını ifade eden Kurtulmuş, AKPM bünyesinde İsrail'in gözlemci statüsünün askıya alınmasına yönelik hazırlanan raporu desteklediklerini vurguladı.

Öte yandan Rusya-Ukrayna savaşına değinen Kurtulmuş, Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne olan desteğini yineleyerek, çatışmaların genişlemeden sona ermesi için barışçıl çözüm yollarının önemine işaret etti. Görüşmenin ardından Bayr, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan alanları ziyaret ederek anıta karanfil bıraktı.

İLGİLİ HABERLER