Muhittin Böcek’in yerine başkanvekilliğine Büşra Özdemir seçildi

Tutuklanan Muhittin Böcek’in yerine başkanvekilliğine CHP’li Büşra Özdemir seçildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanması ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından, boşalan koltuk için yapılan seçim sonuçlandı.

Belediye meclisinde bugün gerçekleştirilen oylamada CHP’li Büşra Özdemir, başkanvekilliğine seçildi. AK Parti, MHP ve Demokrat Parti oylamada aday çıkarmadı.

Büşra Özdemir oy çokluğuyla seçildi

Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran CHP’nin adayı Büşra Özdemir, yapılan oylamada başkanvekilliği görevine getirildi. Seçim sürecine CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da katılarak destek verdi.

Muhittin Böcek 5 Temmuz’da tutuklandı

Antalya’daki “yolsuzluk” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Muhittin Böcek, 5 Temmuz'da tutuklanmış ve ardından görevden uzaklaştırılmıştı. Yerine geçici olarak atanan başkanvekili, yeni seçimle netleşmiş oldu.

İLGİLİ HABERLER