Mücahit Birinci hakkında soruşturma başlatıldı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Murat Kapki ile Mücahit Birinci arasında cezaevinde geçtiği iddia edilen görüşmeye ilişkin resen soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın ve sosyal medya organlarında yer alan, tutuklu iş insanı Murat Kapki ile avukat Mücahit Birinci arasında cezaevinde geçtiği iddia edilen görüşme süreci ve içeriğine dair iddialar üzerine harekete geçti. 

Yapılan yazılı açıklamada, söz konusu iddialara ilişkin 2024/228233 sayılı dosya kapsamında resen soruşturma başlatıldığı belirtilerek, gelişmelerin gerektiğinde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada, Murat Kapki’nin şikâyet dilekçesini okuyarak, “İBB soruşturmasındaki tutuklu iş insanı Murat Kapki’ye, AK Parti’de görev yapmış Mücahit Birinci’nin cezaevinde giderek, 1,5 sayfalık bir ifade tutanağı imzalatmak ve 2 milyon dolar vermek karşılığında tahliye olabileceğini söylediğini” öne sürdü. Özel, Birinci’nin Kapki’den “olmayan bir buluşmayı olmuş gibi anlatmasını ve bazı isimler vermesini” istediğini iddia etti.

İLGİLİ HABERLER