MSB: İsrail hava sahamızı ihlal etmedi

MSB, İsrail-İran gerilimi sonrası İran sınırında kitlesel göç hareketliliği yaşanmadığını, sınır güvenliğinin en üst düzeyde sağlandığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, haftalık basın toplantısında, İsrail’in İran’a yönelik hava saldırıları sonrası Türkiye sınırlarında bir kitlesel göç dalgası yaşanmadığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sınır güvenliğini 7/24 esasına göre sağladığını duyurdu.

“TSK, sınır güvenliği için 7/24 görev başında”

Yetkililer, İran sınırı dahil tüm sınırlarda ilave tedbirlerle yoğun güvenlik önlemleri alındığını belirterek, “Herhangi bir kontrolsüz göç hareketliliği bulunmamaktadır. İddialar dezenformasyon niteliğindedir” açıklamasında bulundu.

“İsrail hava sahamızı ihlal etmedi”

MSB, İsrail uçaklarının Türk hava sahasını ihlal ettiği iddialarını da yalanladı. Saldırının ilk anlarından itibaren hava hareketliliğinin yakından izlendiği, olası ihlale karşı alarm reaksiyon uçaklarının havalandırıldığı aktarıldı.

Türkiye'nin hava savunması güçleniyor

Yetkililer, Türkiye'nin çok katmanlı hava ve füze savunma sistemlerini yerli ve milli imkânlarla geliştirmeye devam ettiğini, savunma birimlerinin harbe hazırlık seviyesinin en üst düzeye çıkarıldığını vurguladı.

Terörle mücadele ve sınırlarda son durum

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada Irak ve Suriye’nin kuzeyinden kaçan 5 PKK’lı teröristin teslim olduğunu ve Pençe-Kilit operasyonu kapsamında çok sayıda silah ve mühimmatın imha edildiğini açıkladı.

Sınır güvenliğinde ise 2’si terörist olmak üzere 122 kişi yakalandı, 38 bin 979 kişi sınırdan geçemeden engellendi. Aktürk, “İsrail-İran çatışmalarına rağmen yasa dışı geçişlerde herhangi bir artış tespit edilmedi” dedi.

“Bölgesel barış için diplomatik çözüm çağrısı”

Bakanlık, İsrail’in saldırılarının uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurgularken, İran’ın nükleer programıyla ilgili sorunların diplomatik yollarla çözülmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'nin, bölgesel barış ve istikrar için üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiği ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER