MHP’li iki meclis üyesi partiden istifa etti

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde MHP’li Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Uzun ve Selçuk Sibir, partisinden ayrıldığını duyurdu.

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde MHP’li Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Uzun ve Selçuk Sibir, partilerinden istifa etti. İki isim, istifalarını Pazaryeri Belediye Meclisi toplantısı öncesinde kamuoyuna açıkladı. Konuya ilişkin detaylı açıklamanın ilerleyen günlerde yapılacağı belirtildi.

Pazaryeri Belediye Meclisi'nde AKP 4, CHP ve MHP'nin 2'şer, Yeniden Refah Partisi'nin ise 1 üyesi bulunuyor. Daha önce de MHP Kocaeli teşkilatlarından bazı isimler istifa ettiklerini duyurmuştu.

MHP Bilecik İl Başkanı İbrahim Bağ, yazılı açıklamasında istifa eden meclis üyelerini ittifak protokolüne aykırı hareket etmekle suçladı. Bağ, söz konusu isimlerin belediye meclisinde muhalefetle birlikte hareket ettiğini ve partinin aldığı kararlara karşı geldiğini öne sürdü.

İl Başkanı Bağ, istifa eden üyeleri “Pazaryeri’nin geleceğine zarar vermekle” itham ederek, meclis üyeliklerinden de ayrılmaları çağrısında bulundu.

İLGİLİ HABERLER