Mersin'de yaşayan 11 yaşındaki Aras Kayretli, yaz tatilini değerlendirmek ve çevre bilincine dikkat çekmek amacıyla başlattığı "Takipçim kadar çöp topluyorum" kampanyasıyla sosyal medyada büyük ilgi gördü.
Son dönemde sosyal medyada yaygınlaşan “takipçim kadar” akımına katılan Kayretli, çevredeki çöpleri toplayarak bu akımı farkındalık hareketine dönüştürdü. Henüz birkaç hafta içinde sosyal medya hesabı 500 bin takipçiye ulaştı.
Sabah erken saatlerde çöp topluyor
Zeki Koyuncuoğlu İlkokulu 6. sınıf öğrencisi olan Aras, yaz tatilinde annesiyle birlikte sahiller, parklar, yeşil alanlar ve tabiat parklarında sabahın erken saatlerinde çöp topluyor.
Topladığı çöpleri çöp kutularına atan Aras, bu anları sosyal medya hesabından paylaşarak çevre temizliği ve doğa sevgisi konusunda toplumu bilinçlendirmeye çalışıyor.
"Amacım takipçi kazanmak değil, çevre bilinci oluşturmak"
Annesi Başak Gizdaş'ın teşvikiyle bu kampanyaya başladığını belirten Aras Kayretli, "Aslında amacım takipçi kazanmak değildi. Orman yangınlarına ve çevre kirliliğine dikkat çekmek istedim." diyerek toplumsal bir mesaj verdi.
Kampanyanın bu kadar beğeni ve destek görmesinin kendisini mutlu ettiğini belirten Aras, "Çöplerini yere atanları gördükçe üzülüyorum. Hepimiz çevremizi korumalıyız. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyorum." ifadelerini kullandı.
"Evladımla gurur duyuyorum"
Anne Başak Gizdaş, kampanyanın bu denli ilgi göreceğini beklemediklerini ancak aldıkları olumlu geri dönüşlerle gururlandıklarını söyledi. "Aras doğaya karşı hep duyarlıydı. Çocukluğundan beri bu bilinci aşılamaya çalıştık ve şu an onun karşılığını alıyoruz." dedi.
Kampanyanın sosyal medyada yayılmasıyla Aras'ın çevresinde tanınmaya başladığını belirten anne Gizdaş, "İnsanların güzel sözleri ve destekleri bizi çok mutlu ediyor. Anneliğin en büyük gururu bu." diye konuştu.