Mersin'deki 17 yıllık 'mumya ceset' sırrı çözüldü: Buzdolabına sığdırmak için parçalamışlar

Mersin'de 2007 yılında bir evin avlusunda betonla kapatılmış buzdolabında bulunan Bahaddin Sefer cinayetiyle ilgili yeniden başlatılan soruşturmada 3 kişi tutuklandı.

Mersin'de 2007 yılında bir evin avlusunda, üzeri betonla kapatılmış buzdolabının içinde bulunan ve kamuoyunda 'mumya ceset' olarak bilinen Bahaddin Sefer'in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Yıllardır faili meçhul kalan cinayet dosyası, Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla yeniden açıldı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü titiz çalışma sonucunda, olaya karıştığı belirlenen 6 şüpheli düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.

Vahşetin detayları ortaya çıktı

Emniyetteki sorgulamalar sırasında cinayetin işleniş biçimine dair kan donduran detaylar gün yüzüne çıktı. İddiaya göre, Bahaddin Sefer ile birlikte alkol alan şüpheliler, aralarında çıkan tartışma sonrası Sefer'i demir çubukla darp ederek etkisiz hale getirdi.

Mersin'deki 17 yıllık 'mumya ceset' sırrı çözüldü: Buzdolabına sığdırmak için parçalamışlar

Ardından boğazı kesilerek öldürülen Sefer'in cesedi, sığması için parçalara ayrılarak bir buzdolabına yerleştirildi. Şüphelilerin, cesedi gizlemek için buzdolabını evin avlusuna gömüp üzerini betonla kapattıkları ve buraya bir sedir görünümü verdikleri belirlendi.

Cinayet sonrası yağma iddiası

Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, cinayetin ardından şüphelilerin Bahaddin Sefer'e ait altınları, paraları ve ruhsatsız silahı aralarında paylaştıkları öne sürüldü. Bazı şüpheliler ise cinayetin gerekçesi olarak geçmişe dayalı bir 'namus meselesini' işaret etti. Teknik ve fiziki takip sonucunda gözaltına alınan şüphelilerden Ahmet İ., Hikmet Ş. ve Hadi Y., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İLGİLİ HABERLER