Mersin'de dev yolsuzluk operasyonu: Milyarlık vurgun iddiası ve 59 gözaltı

Mersin'de iki ilçe belediyesini kapsayan yolsuzluk soruşturmasında kamu zararının 1 milyar lirayı aştığı belirlendi; Mezitli Belediye Başkanı Tuncer hakkında ise silahlı örgüt yöneticiliği suçlaması bulunuyor.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kapsamlı bir yolsuzluk soruşturması kapsamında, Büyükşehir Belediyesi ile iki ilçe belediyesine yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonun ilk dalgasında aralarında belediye yetkililerinin de bulunduğu 59 kişi gözaltına alınırken, soruşturmanın detayları kamuoyuna yansıyan rakamlarla dikkat çekti.

Milyarlık Kamu Zararı Tespit Edildi

Soruşturma dosyasına giren verilere göre, Mezitli Belediyesi'ndeki usulsüz işlemler neticesinde oluşan kamu zararının 1 milyar 10 milyon 914 bin TL seviyesine ulaştığı saptandı. Benzer şekilde Yenişehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen incelemelerde ise 105 milyon TL'lik bir kamu zararı tespit edildiği raporlandı. Ekipler, belediyelerdeki ihale ve harcama süreçlerini mercek altına alarak delil toplama çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin'de dev yolsuzluk operasyonu: Milyarlık vurgun iddiası ve 59 gözaltı

Başkan Tuncer'e Silahlı Örgüt Suçlaması

Operasyonun en dikkat çekici detaylarından biri, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'e yönelik iddialar oldu. Başkan Tuncer hakkında sadece yolsuzluk değil, aynı zamanda husumetli olduğu kişilerin iş yerlerine yönelik silahlı saldırı düzenlettirdiği gerekçesiyle 'Silahlı suç örgütü yöneticiliği' suçlamasıyla da soruşturma yürütüldüğü açıklandı.

Saldırıların hedefinde Yeni Parti İl Başkanlığı binası ile Çağın Medya isimli kuruluşun da yer aldığı belirtildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER