Menderes Belediyesi'nde rüşvet ağı deşifre oldu: Altın ve dolar trafiği şoförler üzerinden dönmüş

İzmir'de yürütülen rüşvet ve irtikap soruşturmasında ikinci dalga operasyon gerçekleştirildi. Eski belediye yöneticilerinin karıştığı iddia edilen milyonluk vurgunun detayları gün yüzüne çıktı.

İzmir'in Menderes Belediyesi'ne yönelik başlatılan rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında düzenlenen ikinci dalga operasyonda 9 şüpheli daha gözaltına alındı. Soruşturma dosyasına giren yeni detaylar, belediye içerisindeki usulsüzlüklerin boyutunu gözler önüne serdi. İddialara göre, eski başkan İlkay Çiçek'in belediyedeki usulsüz işlemlerden elde ettiği 2 milyon lirayı, kuyumcu O.G.'ye banka havalesi yoluyla göndererek karşılığında Ata altını aldığı öne sürüldü.

Rüşvet trafiğinde şoförler kullanıldı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Başkanvekili Erkan Özkan'ın ise 2023 yılında ilçede faaliyet gösteren bir otelin ruhsat işlemleri için 250 bin dolar talep ettiği ve bu tutarın 40 bin dolarını elden teslim aldığı iddia ediliyor. Yürütülen incelemelerde, rüşvet ve usulsüz para trafiğinin belediye yöneticilerinin şoförleri üzerinden gerçekleştirildiği tespit edildi.

Menderes Belediyesi'nde rüşvet ağı deşifre oldu: Altın ve dolar trafiği şoförler üzerinden dönmüş

Banka kayıtlarında dikkat çeken not

Şüpheliler arasında yer alan şoför S.K.'nin banka hesabından İlkay Çiçek'e ait hesaba 1 milyon lira transfer edildiği belirlendi. Söz konusu havale işleminin açıklama kısmına 'nakit yatırılan borçların elden iadesi' notunun düşülmesi, soruşturmayı yürüten ekiplerin dikkatinden kaçmadı. Olayla ilgili gözaltına alınan 9 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER