Mehmet Akif Ersoy ve Ela Rümeysa Cebeci'nin uyuşturucu testleri 'pozitif' çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'uyuşturucu' soruşturmasında, tutuklanan Habertürk eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy, spiker Ela Rumeysa Cebeci ve Mustafa Manaz'ın dahil olduğu 7 zanlının uyuşturucu testleri pozitif çıktı. Ersoy'da 'kokain', Cebeci’de ise 'kokain' ve 'esrar' uyuşturucu maddeleri tespit edildi. Spiker Meltem Acet'in de aralarında olduğu 3 kişinin saç ve kan testleri negatif çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve aralarında ünlü ekran yüzlerinin de bulunduğu uyuşturucu soruşturmasında yeni gelişme yaşandı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Habertürk TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ile daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan Ela Rümeysa Cebeci'nin verdiği "kan" ve "saç" örneklerinin test sonucu belli oldu.

Adli Tıp raporuna göre; Mehmet Akif Ersoy'un testinde "kokain", spiker Ela Rümeysa Cebeci'nin testinde ise "kokain" ve "esrar" çıktığı öğrenildi.

'hiç KULLANMADIM' DEMİŞTİ

Savcılık tarafından Mehmet Akif Ersoy, Mustafa Manaz, Ufuk Tetik ve Ebru Gülan hakkında hazırlanan sevk yazısının detaylarına ulaşıldı. Soruşturma kapsamında dosyada gizli tanık, bilgi sahibi beyanlarının bulunduğu belirtilen sevk yazısında, şüphelilerin suçtan kurtulmaya yönelik beyan verdikleri belirtildi.

İŞTE TEST SONUÇLARI ÇIKAN İSİMLER:

 

UYUŞTURUCU PARTİLERİ...

Sevk yazısında, şüphelilerin uyuşturucu madde kullanılması için yer ve imkan sağladıkları, eve gelen kadınlara uyuşturucu madde temin ettikleri ve kullandıktan sonra ikiden fazla kişilerin birlikte cinsel ilişkiye girdikleri aktarıldı. Ayrıca şüpheli Mehmet Akif Ersoy'un çevresinde bulunan kişiler ile kadınları ilişkiye soktuğu, ilerleyen süreçlerde de sektörel ve maddi anlamda menfaat sağladığı iddiası sevk yazısında yer aldı. Şüpheliler Mustafa Manaz, Ufuk Tetik ve Ebru Gülan'ın Mehmet Akif Ersoy ile fikir ve eylem birliği içerinde hareket ettiği vurgulandı.

Mehmet Akif Ersoy savcılıkta verdiği ifadede hakkındaki iddiaları kesinlikle reddettiğini söyledi. Hayatında hiç uyuşturucu kullanmadığını söyleyen Ersoy, “Bu iddialar çok çirkindir. Ebru A. İle flört ettiğimiz bir dönem oldu ancak devam ettiremedik bitirdik. Arkadaşlarım ile Ebru A. Arasında diyaloğa ilişkin iddialar çok çirkindir. Böyle bir şey olmadı” dedi.

Meltem A.’nın Ulus’taki evine hiç gelmediğini söyleyen Ersoy, “Ebru A.’nın kız kardeşi Ezgi A.’yı tanımam ancak Ebru A’dan dolayı bilirim. Kendisini herhangi bir şekilde korumam söz konusu değildir. Hatta ben tam tersi Ebru ve annesini emniyete gönderdim. Gidin devlet ile işbirliği yapın dedim ve onlar da yaptılar. Bahar K. normal arkadaşımdır” dedi.

“EŞİNİ İŞTEN ÇIKARINCA HASMIM OLDU”

Yönetici olduktan sonra arkadaşlarını ekrana çıkarmadığını söyleyen Ersoy, Hatta arkadaşlarım bana bundan dolayı sitem etmişti. Bu iddialar da yalandır. Süleyman D. ile 2011 yılında sektörden dolayı tanıştım. 2024 yılında hasmım oldu. Sebebi de eşi Büşra D.’yi isten çıkarmamdır. Süleyman ve Ufuk ile asla herhangi bir ticaretim olmadı. Aramızda bir para muhabbeti de geçmedi.

Kübra Nur Uslu'yu Cumhurbaşkanlığı uçağına kendisinin bindirmediğini söyleyen Ersoy, “Zaten Cumhurbaşkanlığı uçağına binecek gazetecileri İletişim Başkanlığı seçmektedir. Kübra ile Ebru'nun tanıştığına dair bilgim yoktur. İhtimal dahi vermiyorum” dedi.

“İDDİALAR YALAN”

Yaptığı kazada uyuşturucu etkisinde olmadığını söyleyen Ersoy ifadesinin devamında:

Buna dair polis tutanağı vardır. Serkan T’nin çakarlı araçla gezdiği iddiası yalandır. Grup seks iddialarının hepsi yalandır. Mustafa M. ile %5 -%10 civarında resmiyette olmasa da bir ortaklığım vardır. Barcelona'ya Ahmet G.’nin bir arkadaşı da orada olduğu için tatile gittiğimiz doğrudur. Rezan Epözdemir ile orada tesadüfen karşılaşmıştık. Başkonsolos arkadaşım da vardı. Gizem A. ile beni Ahmet G. tanıştırdı. Bir kere evine gitmişimdir. Emel D. Oyuncu arkadaşımdır. Arkadaşlarımın telefonundan uyuşturucu madde siparişi verdiğim iddiaları yalandır. Şubat ayında bahsettiğiniz iddialar ile benzer şekilde bir twitter hesabı açılmıştı. Bu iddiaların bir kısmı tweet hesabında yazılmıştı. Biz bu tweetler hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. O zaman kimin kullandığını tespit edemedik. Diyeceklerim bunlardan ibarettir.”

ÜNLÜ SPİKERLER DE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin yakından tanıdığı televizyon spikerleri Ela Rumeysa Cebeci, Hande Sarıoğlu ve Meltem Acet soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

Jandarma ekipleri tarafından ifadeleri alınmak üzere götürülen spikerler, suçlamalar karşısında ifade vermiş ve Adli Tıp Kurumu'nda kan ve saç örnekleri vererek sürece dahil olmuştu.

Haklarında "Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanma" suçlamasıyla işlem yapılan üç ismin de, işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılmıştı

'Uyuşturucu' soruşturması kapsamında tutuklanan eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ve spiker Ela Rumeysa Cebeci'nin de aralarında olduğu 7 kişinin test sonucunun pozitif çıktığı öğrenildi.

İLGİLİ HABERLER