Meclis Lokantası’nda “gün” tartışması: Vekil yakınları paket yemekle evlerine mi götürüyor?

TBMM yerleşkesindeki Meclis Lokantası, ucuz fiyatlarıyla gündemdeki yerini korurken, bazı vekil yakınlarının 15-20 kişilik gruplar hâlinde “gün” organize ettiği ve yemekleri paket yaptırdığı iddiaları Meclis yönetimini harekete geçirdi.

Fiyatlarının uygunluğu nedeniyle sıkça gündeme gelen Meclis Lokantası, bu kez de “gün yapma” iddiasıyla tartışma konusu oldu.

Nefes’te yer alan habere göre, TBMM yerleşkesindeki ve dışındaki Meclis’e ait sosyal tesislerde, vekil yakınlarının beraberlerinde getirdikleri misafir sayısındaki artış krize dönüşmeye başladı.

Sadece mevcut vekillerin değil, eski vekillerin de kullanabildiği tesislerde bazı yakınların arkadaş gruplarıyla lokantaya geldiği, iddialara göre 15-20 kişilik gruplar halinde “gün” organize ettikleri ve yiyecekleri paket yaptırıp evlerine götürdükleri öne sürüldü.

Meclis yönetimi ise tesislerin suistimal edildiğini düşünerek, kontenjan sınırlaması getirme seçeneklerini değerlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER