MEB ortaokullarda sınav takvimini güncelledi

MEB, ortaokullarda yüz yüze sınavlarla ilgili, "Ortaokulların 5, 6, 7. sınıflarında 26 Mart'a kadar yapılamayan sınavlar 3 Mayıs'a ertelendi" açıklaması yaptı.

Bakanlıktan illere gönderilen yazıda, ortaokullardaki yüz yüze sınav uygulamalarına ilişkin açıklamalara yer verildi. 

MEB, tarafından yapılan açıklamada, ''Covid-19 riski yüksek/çok yüksek illerde ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda 26 Mart'tan sonraki sınavlar 3 Mayıs'tan itibaren yapılabilecek'' denildi.

ORTAOKULLARDAKİ YÜZ YÜZE SINAVLAR

- Yüz yüze eğitime devam eden okul ve sınıflarda sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılacaktır.

- Yüksek ve çok yüksek risk gruplarındaki illerde ortaokulların 5, 6 ve 7’nci sınıflarında 26 Mart Cuma gününe kadar yapılamayan sınavlar, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yapılacak şekilde planlanacaktır. 

- Yüz yüze eğitimin devam ettiği ilkokul 4’üncü sınıflar ile ortaokulların 8’inci sınıflarında sınavlar, okul ortamında yüz yüze yapılmaya devam edilecektir. 

- Salgının seyrine göre illerin risk gruplarının değişmesi durumunda güncel risk grubuna uygun olarak okullarda yüz yüze eğitim yapılması hâlinde sınavlar da 3 Mayıs 2021 tarihinden önce okul ortamında yüz yüze yapılabilecektir.

İLGİLİ HABERLER