Türkiye’nin gündemine oturan Mattia Ahmet Minguzzi cinayeti davasında savcılık, beraat eden sanıklar A.Ö. ve M.A.D. hakkında kararın mütalaaya aykırı olduğunu vurguladı. Açıklamada, gerekçeli kararın tebliğinden hemen sonra Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 273/1. maddesi uyarınca iki haftalık istinaf süresi dolmadan ivedilikle başvuru yapılacağı ifade edildi.
Davanın önceki kararında ise 4 sanıktan B.B. ve U.B., ‘çocuğun kasten öldürülmesi’ suçundan en üst sınırdan 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Pişmanlık görülmediği için herhangi bir indirim uygulanmamıştı.
Savcılık, Mattia Ahmet Minguzzi davasında iki sanık hakkındaki beraat kararına itiraz ederek, sürecin istinaf aşamasında devam edeceğini duyurdu.
