İstanbul’da Marmaray’da iki çocuğuyla birlikte seyahat ederken çıkan arbedede darbedilen D.E.’nin çocuklarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı psikososyal destek sağlamak için harekete geçti.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, olayın basında ve sosyal medyada gündem olmasının ardından İstanbul İl Müdürlüğü’ne aileyle temas kurulması talimatını verdi.
Bakan Göktaş’ın talimatı sonrası İl Müdürlüğü ekipleri aileyle iletişime geçti. Ekiplerin D.E. ve çocuklarıyla görüşerek psikososyal destek sürecini başlattığı bildirildi.
Geçtiğimiz günlerde Marmaray Süreyyapaşa İstasyonu’nda yaşanan olayda, D.E., iki çocuğunun yanında bir yolcu tarafından darbedilmiş, çıkan kavga güvenlik kamerasına yansımıştı. Olay kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.