Marmara'da korku dolu anlar: Sürüklenen teknedeki 3 kişi son anda kurtarıldı

Beylikdüzü açıklarında motoru bozulan ve akıntıya kapılan tekne, Kıyı Emniyeti ekiplerinin başarılı operasyonuyla güvenli limana çekildi.

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesi Gürpınar açıklarında seyir halindeyken meydana gelen makine arızası, denizde bulunan 3 kişiye zor anlar yaşattı. Kontrol kabiliyetini kaybederek akıntı nedeniyle sürüklenmeye başlayan 8,5 metre uzunluğundaki tekne için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Hızlı müdahale faciayı önledi

Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye sevk edilen KEGM-8 hızlı tahlisiye botu, sürüklenen tekneye kısa sürede ulaştı. Ekiplerin profesyonel müdahalesiyle tekne yedeklenerek güvenli bir şekilde West İstanbul Marina'ya çekildi.

Emniyetli limana ulaştırıldılar

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, teknede bulunan 3 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu ve teknenin marina içerisinde emniyete alındığı belirtildi. Yaşanan arıza nedeniyle herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmaması sevindirici bir gelişme olarak kaydedildi.

İLGİLİ HABERLER