Mansur Yavaş’tan yangın mesajı: Sadece ormanlarımız değil, nefesimiz yanıyor

Bursa, Karabük ve Zonguldak başta olmak üzere birçok ilde çıkan orman yangınlarıyla ilgili konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Çok üzgünüz… Ekiplerimiz sahada, olası risklere karşı da nöbetteler” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye genelinde çıkan orman yangınlarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Son günlerde art arda çıkan yangınların sadece doğayı değil, tüm ülkeyi etkilediğini vurgulayan Yavaş, “Çok üzgünüz… Bursa, Karabük, Zonguldak ve daha birçok ilimizde çıkan yangınlar; sadece ormanlarımızı değil, canlarımızı, geleceğimizi, nefesimizi yakıyor” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, farklı bölgelerde yürütülen yangın söndürme çalışmalarına destek verdiğini belirten Yavaş, dün Eymir’de çıkan yangının da ekiplerin müdahalesiyle tamamen söndürüldüğünü söyledi.

Yavaş, açıklamasında şu sözlere de yer verdi:

“Soğutma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Ancak ekiplerimiz, olası bir riske karşı bölgede nöbet tutarak tedbirlerini sürdürmeye devam ediyor. Alevlerle mücadele eden, gecesini gündüzüne katan tüm görevlilere ve gönüllülere minnettarız.”

İLGİLİ HABERLER