Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin ise yaralandığı feci kaza sonrası Bursa yasa boğuldu. Bursa'dan Denizli'ye kaplıca turuna giden yolcuları taşıyan otobüsün, gişeleri kaçırarak geri manevra yapması sonucu arkadan gelen TIR ile çarpışmasıyla yaşanan faciada yaşamını yitiren 10 vatandaş, bugün düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.
Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, kazanın meydana geldiği anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, otobüs şoförünün kavşağı kaçırdıktan sonra geri manevra yapmaya çalıştığı, bu sırada hızla gelen kereste yüklü TIR'ın otobüse çarptığı ve her iki aracın da devrildiği dehşet anları saniye saniye kaydedildi. Kazanın ardından tur otobüsünün şoförü M.A., yedek şoför M.Y. ve TIR sürücüsü H.K. gözaltına alındı.

Bursa'da hüzünlü veda
Adli işlemlerin tamamlanmasının ardından ailelerine teslim edilen cenazeler, Bursa'nın farklı ilçelerindeki camilere getirildi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazlarının ardından Safinaz Elkurt, Şahinaz Boran, Semra Şentürk, Vesile Kesici, Mümine Eryılmaz, Kadriye Turhanlar, Fikriye Yur, İhsan Taşçı, Cemile Memişçi ve Sevgi Kabaraoğlu gözyaşları arasında toprağa verildi. Kazada hayatını kaybeden bir diğer isim olan Züfinaz Tosun'un ise memleketi Konya'da defnedileceği belirtildi.