Manisa'da korkutan orman yangını: Ekiplerin hızlı müdahalesi faciayı önledi

Demirci ilçesinde yol kenarında başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yangın, itfaiye ve orman ekiplerinin yoğun çabasıyla büyümeden kontrol altına alındı.

Manisa'nın Demirci ilçesinde öğleden sonra meydana gelen yangın, bölge halkına kısa süreli panik yaşattı. Akdere Mahallesi Güzpınar mevkisinde yol kenarında henüz tespit edilemeyen bir sebeple başlayan alevler, rüzgarın da etkisiyle hızla ormanlık alana doğru ilerledi.

Ekipler seferber oldu

Çevredekilerin durumu fark ederek ihbarda bulunması üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Demirci Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme ekipleri ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci İtfaiye Amirliği personeli, alevlere karadan müdahale etmek için hızla olay yerine ulaştı.

Bir saatte söndürüldü

Ekiplerin koordineli çalışması sonucunda yangın, daha geniş bir alana yayılmadan yaklaşık bir saat içerisinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Soğutma çalışmalarının ardından bölgedeki tehlike tamamen bertaraf edilirken, yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.

İLGİLİ HABERLER