Maltepe'deki bina faciasında bilanço ağırlaştı: 5 can kaybı

İstanbul Maltepe'de yedi katlı bir binanın alt katlarının çökmesi sonucu yürütülen arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Enkazdan 5 kişinin cansız bedeni çıkarılırken, bölgedeki diğer binalar tedbir amaçlı tahliye edildi.

İstanbul'un Maltepe ilçesinde meydana gelen üzücü olayda, Cevizli Mahallesi Doğu Sokak üzerinde bulunan yedi katlı bir binanın ilk üç katı henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, AFAD, sağlık ve emniyet ekibi sevk edilerek geniş çaplı bir kurtarma operasyonu başlatıldı. Üst katlarda mahsur kalan vatandaşlar ekiplerin yoğun çabasıyla kurtarılırken, enkaz altında kalanlara ulaşmak için zamana karşı yarışıldı.

Arama kurtarma çalışmaları sona erdi

Ekiplerin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda, enkaz altından 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 5'e yükseldi. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma faaliyetlerinin son vatandaşın cansız bedenine ulaşılmasıyla saat 06.15 itibarıyla tamamlandığı bildirildi. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri Gülce Dora Turhan, Ahmet Muhammed İnan, Mesut Bilece, Hüseyin Özkurt ve Zeynep İnan olarak açıklandı.

Maltepe'deki bina faciasında bilanço ağırlaştı: 5 can kaybı

Bölgede tahliye ve destek süreci

Olayın ardından çevredeki binalarda yaşayan vatandaşların güvenliği için tedbirler artırıldı. Toplam 3 binanın tahliye edildiği bölgede, 55 vatandaşın barınma ihtiyacı Afet Barınma Grubu tarafından otellerde karşılandı. Ayrıca, afetzedelere yönelik psikososyal destek ve beslenme hizmetleri de ilgili kurumlar tarafından koordine ediliyor. Toplam 774 personel ve 237 aracın katıldığı operasyonun ardından, enkaz kaldırma çalışmaları kontrollü bir şekilde devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER