Kız öğrenci yurdundaki görüntüler hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul Atatürk Öğrenci Yurdu’na ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntü ve iddialar sonrası Gençlik ve Spor Bakanlığı soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İstanbul’da bir kız öğrenci yurdunda yaşandığı iddia edilen olay sosyal medyada gündem oldu. Bazı kullanıcıların paylaştığı mesajlarda, yurt odalarına erkek işçilerin girdiği ve taciz içerikli notlar bıraktığı öne sürüldü. Öğrenciler, yaşananların ardından can güvenliklerinin olmadığını belirterek durumu sosyal medyaya taşıdı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Atatürk Öğrenci Yurdu’na ilişkin söz konusu görüntü ve iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, olayın kabul edilemez olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

“Basın ve sosyal medyada yer alan, İstanbul Atatürk Öğrenci Yurdu'na ilişkin bazı görüntü ve iddialar bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Söz konusu durum kabul edilemez olup, yurdun hizmete kapalı olduğu, yenileme çalışmalarının sürdüğü ve öğrencilerin bulunmadığı bir dönemde yaşandığı anlaşılmaktadır. Olayla ilgili derhal idari soruşturma başlatılmış olup, konu adli mercilere intikal ettirilmiştir. Sorumlular hakkında gerekli tüm işlemler titizlikle yürütülmektedir.”

Bakanlık, konunun hem idari hem de adli boyutuyla takip edildiğini bildirdi.

İLGİLİ HABERLER