Keşap’ta selin sürüklediği araçtaki dayı ve yeğen aranıyor

Sel sularında kaybolan Mehmet Akkaya ile Muhammed Abdullah Hakkıoğlu için üçüncü gün aramaları, 8 kilometrelik dere hattında yoğunlaştı.

Keşap’ta 13 Ağustos’taki sel sırasında araçta bulunan lise öğretmeni Mehmet Akkaya (45) ile yeğeni Muhammed Abdullah Hakkıoğlu’ndan (16) üçüncü günde de haber alınamadı. Dere boyunca devam eden çalışmalarda termal dronlar ve hassas burunlu köpekler kullanılıyor.

Taşkın, aracı Keşap Deresi’ne sürükledi

Metrekareye yaklaşık 100 kilogram yağışın düştüğü Giresun’da Keşap, Espiye ve Yağlıdere ilçeleri sel ve su baskınlarından etkilendi. Derelerin taşmasıyla evler, iş yerleri ve araçlarda zarar oluştu. Karabulduk beldesinde ilerleyen araç da sel sularına kapıldı. Araçtaki Ahmet Yılmaz (50) kendi imkânlarıyla kurtulurken Mehmet Akkaya ile Muhammed Abdullah Hakkıoğlu kayboldu.

Keşap’ta selin sürüklediği araçtaki dayı ve yeğen aranıyor

İhbarın ardından bölgeye ulaşan arama-kurtarma ekipleri, iş makinelerinin desteğiyle çalışma başlattı. Kilometrelerce sürüklenen araç Keşap Deresi’nde hurdaya dönmüş halde bulundu ancak iki kayıp kişiye ilişkin herhangi bir ize rastlanmadı.

Arama hattı 8 kilometreye yayıldı

Sabahın erken saatlerinde yeniden başlayan çalışmaya AFAD ve gönüllüleri, PAK, JAK, UMKE, İHH Arama Kurtarma, AKUT, ATAK, itfaiye, su altı arama-kurtarma birimleri, İl Özel İdaresi ve belediye katılıyor. Yaklaşık 200 ekibin görev aldığı aramalar, beş ayrı grup halinde yürütülüyor.

Görevliler 8 kilometrelik dere güzergâhını şişlerle kontrol ederken aile fertleri bölgedeki bekleyişini sürdürüyor. Sel sonrasında araç, konut ve iş yerlerinde yapılan incelemelerde ise 26 milyon liralık zarar belirlendi.

İLGİLİ HABERLER