Giresun’un Keşap ilçesinde sel sırasında araçlarının sürüklenmesi sonucu kaybolan dayı ve yeğenini bulmak için yürütülen arama kurtarma çalışmaları ikinci gününde de sürüyor. Vali Mustafa Koç ile DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, bölgede incelemelerde bulunarak ekiplerin çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
Arama alanı 9 kilometrelik hatta beş bölüme ayrıldı
Çalışmalara yaklaşık 400 araç ve bine yakın personel katılıyor. Olayın meydana geldiği yerden yaklaşık 9 kilometrelik alan beş bölüme ayrılırken ekipler karada, dere kenarında ve dere yatağında arama yapıyor. Teknik cihazların da kullanıldığı çalışmalarda deniz dahil ulaşılabilecek tüm imkanlardan yararlanılıyor. Selin sürüklediği araçta bulunan üç kişiden biri kendi imkanlarıyla kurtulmuştu.

Selin yol açtığı zarar 26 milyon lira olarak belirlendi
Vali Koç, Defterdarlığın hasar tespitinde 26 milyon liralık zarar belirlediğini açıkladı. Dere yatakları ve altyapıda oluşan hasarların giderilmesi için çalışmalar yürütülürken, İl Özel İdaresi ekipleri kalan 5-6 köye müdahale ediyor. Koç, enerji ve iletişim hizmeti verilemeyen köy kalmadığını belirterek kayıp iki kişiye ulaşılması için aramaların sürdüğünü söyledi.