Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Mutlu Mahallesi’nde Lalapaşa Camii’nde 29 Eylül Pazartesi günü meydana gelen olayda, cami imamı saat 15.30 civarında imam odasının kilidinin kırıldığını fark ederek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Polis ekiplerinin yaptığı incelemede, 2 erkek ve 1 kız çocuğunun cami kapısını zorlayarak içeri girdiği ve içeride cinsel ilişkiye girdiği tespit edildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda şüpheliler T.G. (21), M.E.A. (18) ve S.A. (16) olarak belirlendi. Polis, şüphelileri kısa sürede yakaladı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, T.G. ve M.E.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Manisa Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Manisa halkının huzur ve güvenliği için Emniyet Müdürlüğümüz suç ve suçlularla mücadeleyi aralıksız sürdürecektir” ifadelerine yer verdi.
Olayın ardından kız çocuğunun ağabeyi İ.A. ise sosyal medyada paylaştığı görüntülerde, S.A.’ya kaynar su dökerek ve şiddet uygulayarak cezalandırdı. Görüntülerde İ.A.’nın, “Kapanacaksın, ayağıma kapan, özür dile” diyerek kaynar suyu döktüğü ve kız kardeşine fiziksel şiddet uyguladığı anlar yer aldı.
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada hızla yayılan görüntüler üzerine harekete geçerek İ.A.’yı gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.