Kapıkule'de zehir tacirlerine geçit yok: 50 kiloluk sevkiyat yakalandı

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda Türkiye'ye giriş yapan bir TIR'da gerçekleştirilen operasyonda, 50 kilogramı aşkın uyuşturucu madde ele geçirildi.

Edirne'de bulunan Kapıkule Gümrük Kapısı'nda görevli ekipler, sınır güvenliğini tehdit eden kaçakçılık girişimlerine karşı yürüttükleri başarılı operasyonlara bir yenisini daha ekledi. Türkiye'ye giriş yapmak üzere gümrük sahasına gelen bir TIR, şüpheli hareketleri nedeniyle gümrük muhafaza ekiplerinin dikkatini çekti.

X-Ray ve dedektör köpekler devreye girdi

Ekipler, şüpheli aracı vakit kaybetmeden X-Ray tarama sistemine yönlendirdi. Tarama sırasında elde edilen bulgular üzerine detaylı bir arama başlatıldı. Narkotik dedektör köpeklerinin de katıldığı titiz incelemeler sonucunda, aracın çeşitli bölmelerine gizlenmiş vaziyette 25 ayrı paket bulundu. Yapılan tartım işlemlerinde paketlerin toplam ağırlığının 50 kilo 506 gram uyuşturucu madde olduğu tespit edildi.

Valilikten operasyona tam destek

Olayın ardından Edirne Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, sınır kapılarında uyuşturucu kaçakçılığına karşı yürütülen mücadelenin tavizsiz bir şekilde devam edeceği vurgulandı. Açıklamada, zehir tacirlerine karşı gerçekleştirilen bu başarılı operasyonda emeği geçen Gümrük Muhafaza ve emniyet personeli tebrik edilerek, güvenlik güçlerinin kararlılık mesajı yinelendi.

İLGİLİ HABERLER