İstanbul'da suç örgütlerine şafak baskını: 12 kişi yakalandı

İstanbul genelinde iş yerlerini hedef alan kurşunlama, kundaklama ve gasp eylemlerine karışan şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri, kentte son dönemde artış gösteren iş yeri saldırılarına karşı geniş çaplı bir çalışma başlattı. Bakırköy ve Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında, 18 farklı adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Altı ayrı suç dosyası mercek altına alındı

İstanbul'da suç örgütlerine şafak baskını: 12 kişi yakalandı

Ekiplerin titizlikle yürüttüğü incelemeler sonucunda, şüphelilerin Eylül ve Ekim ayları içerisinde gerçekleşen 6 farklı eylemle bağlantılı olduğu saptandı. Arnavutköy ve Başakşehir'deki iş yeri kurşunlamaları, Güngören'de bir aracın kundaklanması ve yine aynı ilçede bir döviz bürosunun gasbedilmesi olayları soruşturmanın ana eksenini oluşturdu. Ayrıca Bayrampaşa'da bir kafe ve Esenyurt'ta bir galeriye yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırılar da aynı suç örgütüyle ilişkilendirildi.

Operasyonda silahlar ele geçirildi

Düzenlenen operasyonlarda 12 şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca ve bu silahlara ait 55 adet fişek ele geçirildi. Emniyet birimleri, olaylarla bağlantılı olduğu değerlendirilen diğer şahısların tespiti ve suç ağının tamamen çökertilmesi amacıyla soruşturmayı derinleştirerek sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER