İstanbul'da okullarda yeni güvenlik dönemi: Tüm okullara dedektör geliyor

İstanbul Valiliği, 14 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul güvenliğini artırmak amacıyla kapsamlı tedbirler açıkladı. Alınan kararlar doğrultusunda kent genelindeki tüm okullara dedektör temin edilirken, riskli durumlarda arama ve kontroller bu cihazlarla gerçekleştirilecek.

İstanbul'da yaklaşık 2,8 milyon öğrenci ve 161 bin öğretmenin ders başı yapacağı 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde İstanbul Valiliği, okul güvenliğini üst seviyeye taşıyacak yeni uygulamaları duyurdu. Öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim alabilmesi amacıyla emniyet ve jandarma birimleriyle koordineli şekilde geniş çaplı önlemler alındı.

Tüm okullarda dedektör bulundurulacak

Son dönemde artan güvenlik hassasiyetleri göz önünde bulundurularak, İstanbul genelindeki resmi ve özel tüm okullara Valilik tarafından dedektör sağlandı. Okul yönetimleri, şüpheli durumlarda veya risk teşkil eden olası hususlarda bu cihazlarla arama, inceleme ve güvenlik kontrolleri yapabilecek.

Mobil timler ve sabit ekipler sahada olacak

Güvenlik tedbirleri yalnızca okul içiyle sınırlı kalmayarak çevrelerinde de yoğunlaştırıldı. Olası olaylara ve güvenlik sorunlarına anında müdahale edebilmek adına 39 ilçede 45 Mobil Okul Timi görevlendirildi. Bunun yanı sıra giriş-çıkış saatlerinde yüzlerce sabit ekip ve okul polisi uygulamalarıyla öğrencilerin güvenliği aralıksız olarak sağlanacak.

İLGİLİ HABERLER