İran'daki füze saldırısında yaralanan Türk TIR şoförü hayatını kaybetti

İstanbul’dan aldığı yükü Afganistan’a teslim ettikten sonra dönüş yolunda İran’da İsrail’in füze saldırısına hedef olan 29 yaşındaki Hataylı TIR şoförü Hüseyin Fırat, altı gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti.

İstanbul’dan yüklediği yükü Afganistan’a ulaştıran ve Türkiye’ye dönmek üzere yeniden yola koyulan Reyhanlılı TIR şoförü Hüseyin Fırat, İran topraklarında seyir halindeyken İsrail tarafından gerçekleştirilen füze saldırılarının ortasında kaldı. 6 Mart tarihinde Tahran’dan ayrıldıktan sonra Tebriz istikametinde ilerleyen Fırat’ın kullandığı araca, Türkiye sınırına yaklaşık 600 kilometre mesafede mühimmat parçaları isabet etti.

Hastanede Altı Günlük Mücadele

Saldırıda ağır yaralanan genç şoför, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından vakit kaybedilmeden Hürremdere şehrindeki Bu Ali Sina Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumunun kritik olması sebebiyle 7 Mart’ta Zencan’da bulunan daha kapsamlı Musavi Hastanesi’ne nakledilen Fırat, burada bir dizi operasyon geçirdi. Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Hüseyin Fırat, doktorların tüm müdahalelerine rağmen saldırıdan altı gün sonra bugün yaşamını yitirdi.

Cenaze Hatay’a Getiriliyor

İsrail’in bölgedeki askeri hareketliliği sırasında hedef olan sivil taşımacılık koridorunda hayatını kaybeden Fırat’ın vefatı, ailesi ve sevenlerini yasa boğdu. Genç şoförün cansız bedeninin, gerekli resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından memleketi Hatay’ın Reyhanlı ilçesine getirilerek toprağa verilmesi bekleniyor. Bölgedeki gerilimin sivil lojistik hatlarını etkilemeye devam etmesi, uluslararası nakliye sektöründe de endişeleri artırıyor.

İLGİLİ HABERLER