İmamoğlu’ndan CHP 22. Olağanüstü Kurultayı’na mesaj

Silivri Cezaevi’nden kurultaya mesaj gönderen CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidara sert eleştirilerde bulunarak adalet, hürriyet ve birlik vurgusu yaptı.

CHP’nin 22. Olağanüstü Kurultayı, Ankara Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kurultayda, 23 Mart’tan bu yana Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun mesajı okundu.

İmamoğlu mesajında, iktidarı sert bir dille eleştirerek, “Adalet duygusunu yitirmiş, son sözü milletin söylemesine tahammül edemeyen, rakipleriyle sandıkta mertçe yarışma niyeti olmayan bu iktidar; bir avuç insan dışında kelimenin tam anlamıyla herkese zulmediyor. Yol açtığı yoksulluk ve işsizlikle zulmediyor, yarattığı eşitsizlik ve adaletsizliklerle zulmediyor” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, mesajında mazlumun umuduna ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin mücadelesine de dikkat çekerek, Âşık Mahsuni Şerif’in sözlerini aktardı: “Zalimin zulmü varsa, mazlumun Allah’ı var.” Kurultay delegelerine birlik ve dayanışma çağrısı yapan İmamoğlu, adalet ve hürriyetin kazanacağına inandığını belirtti.

Mesajında Atatürk ve Cumhuriyet’in temel değerlerine vurgu yapan İmamoğlu, CHP’nin demokrasinin ve milletin iradesinin teminatı olduğunu ifade etti. Kurultay boyunca delegeler, güven oylaması ve parti organları seçimleri için sandık başına gidecek.

İLGİLİ HABERLER