İçişleri Bakanlığı doğruladı: Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu, kendi çocuklarını öldürmüş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik fiziki saldırının ardından kamuoyunu sarsan iddialar, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamayla doğrulandı. Açıklamaya göre, saldırgan Selçuk Tengioğlu’nun geçmişinde iki çocuğunu öldürmekten müebbet hapis cezası aldığı, ancak 2020 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakıldığı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, 66 yaşındaki Selçuk Tengioğlu’nun, 2004 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde Barış Tengioğlu (19) ve Mutlu Tengioğlu’nu (17) öldürdüğü, diğer iki çocuğunu da yaraladığı bilgisine yer verildi. Ayrıca Tengioğlu’nun hırsızlık ve tehdit suçlarından da sabıkası bulunduğu kaydedildi.

2020’de Şartlı Tahliye Edilmiş

Tengioğlu, yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırılmış; ancak cezaevinde geçirdiği 16 yılın ardından, 2020 yılında şartlı tahliye kapsamında serbest bırakılmıştı.

Gözaltında, Soruşturma Sürüyor

Özgür Özel’e yönelik saldırının ardından gözaltına alınan Selçuk Tengioğlu hakkındaki adli süreç sürüyor. Olay, güvenlik zafiyeti tartışmalarını da beraberinde getirirken; ağır suç geçmişine sahip bir kişinin siyasi bir lidere bu kadar kolay yaklaşabilmesi, kamuoyunda endişe yarattı.

İLGİLİ HABERLER