İbadethanede büyük vurgun: 620 dakikalık titiz takip şüpheliyi yakalattı

Beyoğlu'nda bir camide gerçekleşen döviz hırsızlığı sonrası harekete geçen polis, saatlerce süren kamera incelemesiyle şüpheliyi Esenler'de kıskıvrak yakaladı.

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan bir camide meydana gelen hırsızlık olayı, güvenlik güçlerinin yoğun çabasıyla aydınlatıldı. Kocatepe Mahallesi'ndeki camide ibadet eden bir vatandaşın çantasından 5 bin euro, 3 bin dolar ve 5 bin Suudi riyali çalınması üzerine Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Ekipler, olayın failini tespit edebilmek amacıyla bölgedeki 24 farklı iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını mercek altına aldı. Toplamda 620 dakikalık görüntüleri saniye saniye inceleyen polis, şüphelinin kimliğini E.Ş.⁠ olarak belirledi.

İbadethanede büyük vurgun: 620 dakikalık titiz takip şüpheliyi yakalattı

Operasyonla ele geçirildi

Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda E.Ş.'nin Esenler'deki adresini tespit eden ekipler, eve operasyon düzenledi. Şüpheli gözaltına alınırken, evde yapılan aramalarda çalınan paraların bir kısmı ile birlikte ruhsatsız bir tabanca, şarjör ve 7 adet fişek ele geçirildi. Evde bulunan ve tabancanın sahibi olduğu anlaşılan Y.B.⁠ isimli kadın da polis ekiplerince gözaltına alındı.

Adalet yerini buldu

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.Ş., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Y.B.⁠ hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı. Öte yandan, şüphelinin cami içerisindeki hırsızlık anları ve olay sonrası sokaktaki rahat tavırları güvenlik kameralarına yansıdı.

İLGİLİ HABERLER