Heybeliada'da bulunan Deniz Harp Okulu'ndaki 4 katlı bir binanın çatısında, gerçekleştirilen tadilat çalışmaları esnasında yangın meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çatıdaki tahta parçalarının tutuşmasıyla başlayan alevlere müdahale etmek üzere olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Adanın coğrafi konumu nedeniyle müdahale sürecinde lojistik bir seferberlik yaşandı.
İtfaiye ekipleri adaya deniz yoluyla ulaştı
Kartal ve Maltepe ilçelerinde görevli olan itfaiye ekipleri, yangın bölgesine ulaşabilmek amacıyla arabalı vapur kullanılarak Heybeliada'ya geçirildi. Ekiplerin adaya intikalinin ardından yangın bölgesinde güvenlik ve sağlık önlemleri de polis ve sağlık görevlileri tarafından alındı.

Yangına 55 personel ile müdahale edildi
Çatıdaki tadilat sırasında başlayan yangına toplam 19 araç ve 55 personel ile müdahale edildiği öğrenildi. Ekiplerin yoğun çabasıyla kontrol altına alınan yangın sonrası binanın çatısında hasar meydana geldi. Olay yerindeki çalışmaların ardından bölgedeki durum normale döndü.