Türk Hava Yolları’nın (THY) TK 2611 sefer sayılı Diyarbakır-İstanbul seferini gerçekleştiren yolcu uçağında kalkıştan kısa bir süre sonra hareketli dakikalar yaşandı. Saat 22.15 sıralarında Diyarbakır Havalimanı’ndan kalkış yapan uçakta, tırmanışın yaklaşık 10. dakikasında kokpitte yangın ikaz sistemi devreye girdi. Uyarının ardından kaptan pilot, acil durum protokollerini işleterek kalkış yapılan meydana dönme kararı aldı.
Hava trafik kontrol kulesiyle kurulan temasın ardından gerekli yer emniyet tedbirleri devreye sokuldu. Uçak, Diyarbakır Havalimanı pistine emniyetli bir iniş gerçekleştirdikten sonra açık park pozisyonuna çekildi. Uçakta bulunan yolcular olumsuz bir durum yaşanmadan tahliye edilirken, acil iniş kararı kabinde kısa süreli tedirginliğe yol açtı.
Teknik incelemede yangına rastlanmadı
Yolcuların tahliyesiyle birlikte havalimanında görevli teknik ekipler uçak üzerinde ayrıntılı inceleme başlattı. Yapılan ilk kontrollerde kabin veya kargo bölümünde herhangi bir yangın veya duman izine rastlanmadı. İkazın, sistemdeki arızalı bir sensörden kaynaklanan asılsız bir sinyal nedeniyle verildiği tespit edildi.
Sefer iptal edildi, uçak bakıma alındı
Hatalı yangın sinyalinin kaynağının netleştirilmesi ve gerekli bakım işlemlerinin yürütülmesi amacıyla TK 2611 seferinin iptaline karar verildi. Uçağın, teknik kontroller ve güvenlik testleri tamamlanıncaya kadar Diyarbakır Havalimanı’nda bekletileceği kaydedildi.