Hamzabeyli'de TIR trafiği durdu: Şoförlerden vize ve geçiş belgesi isyanı

Edirne'deki Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda bir araya gelen uluslararası nakliye sürücüleri, yaşadıkları vize ve geçiş belgesi sorunlarına dikkat çekmek için yolu trafiğe kapattı.

Edirne'de uluslararası taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren TIR sürücüleri, uzun süredir devam eden kronik sorunlarını dile getirmek amacıyla Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda dikkat çeken bir protestoya imza attı. Sınır kapısındaki gümrüklü alana girişi araçlarıyla kapatan şoförler, yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için yetkililerden acil çözüm beklediklerini ifade etti.

Sınır kapısında ulaşım durma noktasına geldi

Lalapaşa ilçesinde bulunan Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndaki TIR parkında toplanan sürücüler; Schengen vizesi alımındaki zorluklar, sınır kapılarındaki aşırı bekleme süreleri, park alanı yetersizliği ve yüksek maliyetlerden şikayetçi oldu. Özellikle dozvola olarak bilinen geçiş belgelerinin sabah saatlerinden itibaren temin edilememesi üzerine tepkilerini artıran sürücüler, saat 15.00 itibarıyla Türkiye'ye giriş peronlarının önünü kapatarak trafiği durdurdu. Bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, eylemin büyümemesi için tedbir aldı.

Vali yardımcısı ile görüşme sonrası eylem bitti

Hamzabeyli'de TIR trafiği durdu: Şoförlerden vize ve geçiş belgesi isyanı

Yaklaşık üç saat süren eylem, Edirne Vali Yardımcısı Şevket Atlı'nın olay yerine gelerek sürücülerle bir araya gelmesiyle son buldu. Şoförler, Kapıkule Sınır Kapısı'nda uygulanan randevulu sıra sisteminin Hamzabeyli'de de hayata geçirilmesini ve geçiş belgesi işlemlerinin hızlandırılmasını talep etti.

Talepleri dinleyen Vali Yardımcısı Atlı, randevulu sistemin devreye alınması için çalışmaların devam ettiğini ve yakın zamanda uygulamaya konulmasının planlandığını belirtti. Görüşmenin ardından sürücüler, eylemlerine son vererek yolu tekrar trafiğe açtı.

İLGİLİ HABERLER