Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin iddianame tamamlandı: 10 kişiye hapis istemi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in hayatını kaybetmesine yol açan elektrik akımı olayıyla ilgili soruşturma tamamlandı. İddianamede, 10 kişi hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, Ferdi Zeyrek, evinin havuzundaki arızayı gidermeye çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. O sırada eşi Nurcan Zeyrek de eşini kurtarmaya çalışırken yaralandı.

10 kişi hakkında iddianame düzenlendi

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Zeyrek’in ölümüne neden olan olayla ilgili 19 kişi hakkında işlem yapıldı. Deliller ve bilirkişi raporları doğrultusunda 10 kişi asli ve tali kusurlu bulunarak, taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma suçundan yargılanacak.

Tutuklu yargılama ve tutuksuz sanıklar

Olayla ilgili olarak, havuzun elektrik ve motor tesisatını yapan N.B. ve havuz motoru tamircisi H.İ. tutuklu olarak yargılanacak. Tutuksuz yargılanacak diğer şüpheliler arasında, site görevlisi A.E., havuz bakım sorumlusu Y.Ö., motor bobinaj firması sahibi H.A., elektrik dağıtım firması görevlisi M.E., yapı denetim firması mühendisleri R.A., H.Ş. ve M.Ç., müteahhit firma yetkilisi M.G. bulunuyor.

2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talebi

İddianamede, şüphelilerin 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep ediliyor.

İLGİLİ HABERLER