Etimesgut Belediyesi'nde başkanvekili seçimi üçüncü turda sonuçlandı. Seçilmiş Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun tutuklanmasının ardından yapılan seçimde CHP'nin adayı Seda Dilber, Cumhur İttifakı meclis üyelerinin desteğiyle başkanvekili seçildi.
İlk iki turda Mehmet Özdemir öndeydi
Belediye meclisinde gerçekleştirilen seçimin ilk iki turunda Yeni Parti'nin adayı Mehmet Özdemir avantaj sağladı. Her iki turda da Özdemir 18 oy, Seda Dilber ise 11 oy aldı.
İlk iki turda ayrıca 6 çekimser ve 6 boş oy kullanıldı. Başkanvekili seçilebilmek için gerekli çoğunluğun sağlanamaması üzerine seçim üçüncü tura kaldı.
Seda Dilber üçüncü turda seçildi
Üçüncü turda ise tablo değişti. AK Parti ve MHP'nin aday çıkarmadığı seçimde Cumhur İttifakı meclis üyelerinin desteğini alan CHP'nin adayı Seda Dilber, Etimesgut Belediyesi Başkanvekili olarak seçildi.
Böylece Etimesgut Belediyesi'ndeki başkanvekili seçimi üç turun ardından tamamlanmış oldu.