Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde yaşanan kan dondurucu olayda, 21 yaşındaki Abdülkadir Çelik, tartıştığı 24 yaşındaki Muratcan Altun'u pompalı tüfekle vurarak hayattan kopardı. Yunus Emre Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, ikili arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan sözlü tartışma kısa sürede şiddetli bir kavgaya dönüştü. Çelik, yanındaki pompalı tüfeği çıkararak Altun'u kovalamaya başladı.
Sokak ortasında vahşet
Kovalamaca sırasında ateş açan Çelik, Muratcan Altun'u göğsünden vurarak ağır yaraladı. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, ağır yaralı genci kurtarmak için yoğun çaba sarf etti ancak Altun, ambulansta yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından bölgeden kaçan saldırganın yakalanması için polis ekipleri geniş çaplı bir çalışma başlattı.

Evinde yakalandı: Hak etti
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şüpheli Abdülkadir Çelik'in olay mahalline çok yakın bir noktada bulunan evinde saklandığını belirledi. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Çelik, emniyete götürülürken gazetecilerin sorularına soğukkanlılıkla yanıt verdi. "Hak etti kardeşim, öyle gerekti" ifadelerini kullanan zanlının, cinayette kullandığı silahı boş bir arsaya attığını iddia etmesine rağmen, yapılan aramalarda tüfek şüphelinin evinde ele geçirildi.
O anlar kameraya yansıdı
Cinayetin işlendiği anlar, çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, Çelik'in elindeki tüfekle Altun'u kovaladığı ve ardından ateş ederek yere düşürdüğü net bir şekilde görülüyor. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam ederken, hayatını kaybeden Muratcan Altun'un cenazesi otopsi işlemleri için hastane morguna kaldırıldı.