Eşinin hediyesiyle başladı, 15 bin parçalık nostalji krallığı kurdu

Malatyalı Mustafa Aşan, eşinin doğum gününde aldığı plakçalarla başlayan tutkusunu, 25 metrekarelik bir odaya sığdırdığı 15 bin parçalık devasa bir koleksiyona dönüştürdü.

Malatya'da pasta imalatçısı olarak çalışan 34 yaşındaki Mustafa Aşan, eşinin doğum gününde hediye ettiği 1968 model plakçalar ile hayatını değiştiren bir hobiye adım attı. Çocukluğundan beri nostaljik müziklere ilgi duyan Aşan, bu hediye sonrasında plak, kaset ve CD toplamaya başlayarak kısa sürede büyük bir arşiv oluşturdu. 6 Şubat depremlerinin ardından teselli arayışıyla derinleşen bu merak, bugün 25 metrekarelik özel bir odada hayat bulan dev bir koleksiyona dönüştü.

Tozlu Raflardan Gelen Müzik Mirası

Aşan, üç yıl gibi kısa bir sürede 2 bin 500 plak, 10 bin kaset ve 3 bin CD'ye ulaşarak evindeki alanı yetersiz kalınca, koleksiyonu için ayrı bir yer kiraladı. Sadece biriktirmekle kalmayan Aşan, sosyal medya üzerinden düzenlediği canlı mezatlar ve dinletilerle bu nostaljik ruhu geniş kitlelerle paylaşıyor. Topladığı parçaların çoğunun 60, 70 ve 80'li yıllara ait olduğunu belirten Aşan, tozlu raflarda unutulmaya yüz tutmuş eserleri gün yüzüne çıkarmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ediyor.

Eşinin hediyesiyle başladı, 15 bin parçalık nostalji krallığı kurdu

Geçmişin Ruhuyla Kurulan Bağ

Koleksiyonundaki her parçanın bir yaşanmışlığı olduğunu vurgulayan Mustafa Aşan, kendisi için en özel eserin eşinin hediye ettiği 58 yıllık plakçalar olduğunu belirtiyor. Geçmişin samimiyetini ve o dönemin ruhunu plak iğnesinin ucunda bulduğunu söyleyen Aşan, herkesi bu nostaljik yolculuğa davet ediyor. Ticari kaygılardan ziyade geçmişe duyulan özlemi gidermeyi amaçlayan Aşan, plak dinlerken sanatçının sanki karşısında şarkı söylediği hissine kapıldığını dile getiriyor.

İLGİLİ HABERLER