Gazeteci ve akademisyen Erol Mütercimler, görüşleri kadar her zaman şık olmasıyla da dikkat çekiyor. Mütercimler moda üzerine bir sokak röportajında kıyafet kombinleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mütercimler, hem geçmişten gelen giyim alışkanlıklarını anlattı hem de günümüzdeki yüksek fiyatlara dair eleştirilerini paylaştı.
“Ceketin fiyatı 20 bin liraya ulaştı”
Röportajda kendisine kıyafetleri sorulan Mütercimler, bir ceketin fiyatının artık 15.000-20.000 TL arasında değiştiğini, ortalama bir pantolonun ise 8.000 -10.000 TL gibi uçuk rakamlara çıkabildiğini söyledi. Ayakkabı fiyatlarının da benzer şekilde arttığını belirten Mütercimler, "5.000 TL'den başlıyor, 40.000 TL'ye kadar yazıyorlar" ifadelerini kullandı.
Moda anlayışı aileden geliyor
Mütercimler, giyim tarzının kökenlerinin lise yıllarına ve aile büyüklerinden kalan alışkanlıklara dayandığını belirterek, “Bizim büyüklerimiz böyle giyinirdi. O alışkanlıklar devam ediyor,” dedi. Bu sözleriyle, geçmişin moda alışkanlıklarının bugün de etkili olduğunu vurguladı.
Yaş ve meslek stil tercihini etkiliyor
71 yaşındaki Erol Mütercimler, hem öğretim üyeliği hem de gazetecilik yaptığını belirtti. Mesleki geçmişinin, stil seçimlerini doğrudan etkilediğini ifade etti. Mütercimler’in değerlendirmesi, yaş ve mesleğin giyim tercihleri üzerindeki etkisini de gözler önüne serdi.