Şanghay İşbirliği Örgütünün (ŞİÖ) 25. Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi'ne katılmak üzere Çin'in Tianjin şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve marjındaki temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, bir otelde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.
Görüşmeye üst düzey heyet katıldı
Görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Çağrı Erhan da katıldı.
Putin: Türkiye güvenilir bir ortak
Putin, görüşmenin basına açık kısmında, Türkiye’yi “güvenilir, zaman içinde kendini kanıtlamış bir ortak” olarak gördüklerini belirtti. Türkiye'nin Ukrayna krizinin çözümünde özel bir rol oynamaya devam edeceğini ifade eden Putin, Mayıs ayından bu yana İstanbul platformunda gerçekleştirilen üç tur Rus-Ukrayna müzakeresinin insani alanda önemli ilerlemeler sağladığını vurguladı.
Erdoğan’dan davet
Erdoğan ise Putin’e, “En yakın zamanda sizi ülkemize bekliyoruz” diyerek iki ülke arasındaki güvene dayalı samimi ilişkileri öne çıkardı.