Emine Erdoğan, BM 80’inci Genel Kurulu’nda “Anadolu Hazineleri”ni tanıtacak

Emine Erdoğan, New York’ta lider eşleriyle bir araya gelecek ve Türkevi’nde düzenlenecek sergide Anadolu mutfağı ve el sanatlarını tanıtacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi ve BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan, BM 80’inci Genel Kurulu kapsamında New York’a gidecek. ABD’deki programları sırasında liderlerin eşleriyle bir araya gelecek, ikili görüşmeler yapacak ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Emine Erdoğan, Türkevi’nde düzenlenecek “Anadoludakiler: Kapıların Ardındaki Hazineler Sergisi” ile Anadolu’nun zengin mutfak ve el sanatlarını tanıtacak. Sergide, Avrupa Birliği coğrafi işareti taşıyan seçkin Anadolu lezzetleri ikram edilecek. Ayrıca doğal malzemelerle yapılan el sanatları ve zanaat eserleri sergilenecek; gıdanın saklanması, pişirilmesi ve israf edilmeden değerlendirilmesi gibi Anadolu mutfağına özgü bilgiler de ziyaretçilere aktarılacak.

İLGİLİ HABERLER