Silivri’de tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu, Balıkesir-Edremit’teki evinin çevresinde 20-23 Haziran tarihlerinde jandarma ve savcı eşliğinde yapılan aramalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Aramanın kanunsuz ve suçlayıcı bir girişim olduğunu belirten Hasan İmamoğlu, “Türkiye’de artık seçim kazanmanın ayıp, günah olduğu bir şekilde yaşıyoruz. Siyasi baskı ve siyaseten yok etme çabası var” dedi. Aramaların halkta da tepki gördüğünü, suç yaratmaya çalışıldığını vurguladı.
Evindeki aramalar sırasında jandarma ekipleriyle karşılaştığını anlatan İmamoğlu, “İnsanlara bu kadar eziyet etmek günahtır. Hayatım boyunca bir tane kanunsuz işim olmadı” ifadelerini kullandı.
Hasan İmamoğlu, arama yapılan alanın kendisine ait olmadığını, imar kanunları gereği yıllar önce belediyeye terk edilmiş yeşil alan olduğunu açıkladı. “Tamamen Edremit Belediyesi’nin malıdır. Park yapılabilir ama başka sahibi yok” dedi. Bölgede iddia edilen ‘kuyu’ hakkında da bilgisi olmadığını, bunu aramalardan öğrendiğini söyledi.
Bir baba olarak yaşadıklarını da paylaşan İmamoğlu, “Onlar cezasını çekene kadar yaşama mecburiyetinde hissediyorum kendimi” diyerek tepkisini dile getirdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise aramanın, söz konusu alanın belediyeye terk edilen yeşil alan olduğunu belirterek, hukuki bir dayanağı olmadığını vurgulamıştı.