İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, iktidarın belediyelerin öğrenci yurtları açmasını sınırlamak amacıyla yeni bir yasa teklifi hazırlığında olduğunu öne sürdü. İmamoğlu, bu girişime sert sözlerle tepki gösterdi.
İmamoğlu’nun açıklaması şu ifadelerle başladı:
“Artık hiçbir şeyi gerektiği gibi yapamıyorsun, anladık.
Koltuk dışında bir arzun, bir hırsın, bir isteğin kalmadı, anladık.
Parayı tefeciye, faizciye, vurguncuya harcıyorsun onu da anladık.
Anlayamadığım, yapana niye engel olmaya çalışıyorsun? Hiç mi merhametin kalmadı bu milletin evlatlarına?”
“Daha çok yurt yapacağız”
İmamoğlu, öğrenci barınma sorununa çözüm getirmek için CHP’li belediyelerin sorumluluk aldığını ve bu hizmetleri engellemeye yönelik herhangi bir girişime rağmen çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti:
“O zaman ne yapacağımız belli. Daha çok öğrenciye yurt yapacak, daha çok gencin barınma sorununu çözeceğiz. Yakında millet iktidara gelince yurt sorununu da kökünden çözeceğiz. Gençlerimizi hak ettikleri gibi kaliteli, güvenli ve ekonomik yurtlarda yaşatacağız.”