Dokuz yıllık firar operasyonla bitti: Dolandırıcılık hükümlüsü eski eşler yakayı ele verdi

İzmir'de 32 ayrı dolandırıcılık suçundan 28 yılı aşkın hapis cezasıyla aranan eski eşler, Bornova'da düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş ve İstihbarat Şube ekipleri, uzun süredir aranan suçluların yakalanması için yürüttükleri titiz çalışmalar neticesinde önemli bir başarıya imza attı. Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 9 yıldır izini kaybettirmeyi başaran B.L.⁠ ile eski eşi S.T., Bornova'da saklandıkları adreste düzenlenen operasyonla yakalandı.

Uzun süreli takip sonuç verdi

Ekiplerin gerçekleştirdiği teknik ve fiziki takip süreci, şüphelilerin Bornova'daki gizli adreslerinin tespit edilmesiyle sonuçlandı. Yapılan baskınla kıskıvrak yakalanan şahısların, aynı dosya kapsamında 32 ayrı dolandırıcılık suçuna karıştıkları belirlendi.

Ağır hapis ve para cezası

Yapılan incelemelerde, B.L.⁠ ve S.T.⁠ isimli şahısların her biri için 28 yıl 7 ay 10 gün hapis cezası ile 97 bin TL idari para cezasının bulunduğu anlaşıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan eski eşler, adli mercilere sevk edilerek cezaevine gönderildi.

İLGİLİ HABERLER