Diyanet’ten ‘Allah baba’ ifadesine tepki: Gerekli işlemler başlatıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet TV’de canlı yayınlanan Günün Bereketi programında kullanılan “Allah baba” ifadesine tepki göstererek, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

Başkanlık, 6 Ağustos 2025’te yayımlanan programda konuk yazar Hatice Ebrar Akbulut’un, başkasından naklen de olsa bu ifadeyi kullandığının tespit edildiğini belirtti. Açıklamada, “Tevhid ilkesine aykırı olan bu söz, yayın prensiplerimiz ve din eğitimi açısından kabul edilemez. Allah doğmamış, doğurmamıştır; eşi, benzeri, oğlu ve ortağı yoktur” denildi.

Kamuoyuna duyurulan mesajda, söz konusu ifadenin ekranda yer almasından dolayı duyulan üzüntü dile getirilerek, izleyicilere hassasiyetlerinden ötürü teşekkür edildi.

İLGİLİ HABERLER