Şırnak'ın İdil ilçesinde serinlemek amacıyla Dicle Nehri'ne giren dört kişi, bir süre sonra boğulma tehlikesi geçirdi. Çevrede bulunanların müdahalesi sayesinde üç kişi sudan çıkarılırken, 22 yaşındaki Yeşim İzer nehirde gözden kayboldu. Ekiplerin yürüttüğü çalışmaların ardından İzer'in cansız bedeni bulundu.
Piknik alanındaki olayın ardından ekipler bölgeye sevk edildi
Olay, öğle saatlerinde İdil ilçesine bağlı Sulak köyü yakınlarındaki Elo Dino Kasrı piknik alanında meydana geldi. Dicle Nehri'ne giren dört kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini gören çevredekiler hemen müdahalede bulundu. Üç kişi sudan çıkarıldı ancak Yeşim İzer'e ulaşılamayınca durum ekiplere bildirildi.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Arama çalışmalarına destek sağlanması amacıyla Cizre İtfaiyesi'nden dalgıçlar da olay yerine gönderildi. Ayrıca Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği'nden dalgıç ekibi ile Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'ndan Su Altı Arama Kurtarma Timi talep edildi.
Su debisinin düşürülmesi istendi
Arama ve kurtarma faaliyetlerinin daha sağlıklı yürütülebilmesi için Ilısu HES İşletme Müdürlüğü'nden Ilısu Barajı'nın kapaklarını kapatarak su debisini düşürmesi istendi. Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sonucunda Yeşim İzer'in cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili başlatılan inceleme sürüyor.