Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik kapsamlı bir operasyon düzenledi. Sabahın erken saatlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen baskınlarda, sokak satıcısı olduğu belirlenen 12 şüpheli gözaltına alındı.
Ele geçirilen maddeler şok etti
Şüphelilerin ikametlerinde ve iş yerlerinde yapılan detaylı aramalarda çok sayıda yasaklı madde ele geçirildi. Ekipler, 14 parça halinde 525 gram metamfetamin, 3 bin 538 kullanımlık kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid, 38 adet sentetik hap, 3 gram eroin ve 3,50 gram esrar maddesi buldu. Ayrıca uyuşturucu ticaretinde kullanılan 2 hassas terazi ve çeşitli kullanım aparatlarına da el konuldu.
Mahkeme tutuklama kararı verdi
Emniyetteki işlemlerinin ardından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak suçlamasıyla adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 10'u, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geriye kalan 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.