Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özgür Özel’in “savaştayız” sözlerine tepki: “Hayırdır beyler, kiminle savaştasınız?”

Erdoğan, Özgür Özel’in “savaştayız” sözlerine tepki gösterirken İstanbul’daki sel ve fon soruşturmasına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Muhalefetin tutumunu eleştiren Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Savaştayız” sözlerine tepki göstererek, “Hayırdır beyler, kiminle savaştasınız?” diye sordu.

“Nefret kampanyasına şahit olduk”

Türkiye’nin hassas bir süreçten geçtiğini belirten Erdoğan, Ziya isimli vatandaşın vefatının ardından sosyal medya platformlarında yürütülen tartışmalara değindi.

Erdoğan, “Hassas bir süreçten geçiyoruz. İnsanı insan yapan değerler vardır. Ziya kardeşimizin kedere boğan vefatından sonra sosyal medya platformlarında alçakça nefret kampanyasına şahit olduk” dedi.

Muhalefetin bazı aktörlerinin toplumsal barış konusunda hassasiyet göstermediğini savunan Erdoğan, Türkiye’ye yönelik örtülü operasyonlardan habersiz olduklarını ileri sürdü. Erdoğan, siyasette nezaketin korunması gerektiğini belirterek, mevcut tavrın sorumlu bir yaklaşım olmadığını söyledi.

Erdoğan, “Benim menfaatim olacaksa isterse bu ülke batsın, bitsin, kaosa girsin.” anlayışının son derece bencilce olduğunu ifade ederek, bu yaklaşımın Türkiye üzerine operasyon hayali kuran çevrelere cesaret verdiğini savundu.

“Hayırdır beyler, kiminle savaştasınız?”

Özgür Özel’in “Savaştayız” sözlerine doğrudan tepki gösteren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Geçenlerde bir tanesi çıkmış, şuursuzca ‘Savaştayız.’ diyor. Hırsı aklını esir almış bu zata sormak lazım: Hayırdır beyler, kiminle savaştasınız? Hangi düşmana karşı savaş ilan ettiniz? Seferberlik çıktı da bizim mi haberimiz yok? Türkiye işgal edildi de biz mi duymadık?”

Türkiye’nin işgal edilmediğini ve seferberlik ilan edilmediğini belirten Erdoğan, geçmiş yıllarda Türkiye’ye yönelik tehditler ve Gezi Parkı eylemleri üzerinden yaşanan gelişmeleri hatırlattı.

Erdoğan, “Bunların hiçbirinde sesiniz çıkmadı. Türkiye’yi tehdit edenlere, Türkiye’yi karıştırmak isteyenlere karşı bir kez olsun bu dili kullandığınızı görmedik. Hatta gittiniz, onlardan yardım dilendiniz, el açtınız, etek öptünüz” dedi.

Özel’in sözlerini eleştirmeyi sürdüren Erdoğan, “Şimdi çıkmış, utanmadan ‘Savaştayız.’ diyorsunuz. Allah aşkına, siz ne dediğinizin, lafınızın nereye gittiğinin farkında mısınız?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, muhalefete yönelik çağrısında ise “Bu milleti düşmanlaştırmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? Sorumlu, sağduyulu siyaset yapmayı ne zaman öğreneceksiniz? Onlara diyorum ki bu milletin kardeşliğinden artık ellerinizi çekin” diye konuştu.

İstanbul’daki sel felaketine ilişkin açıklama

İstanbul’da etkili olan sel felaketine de değinen Erdoğan, olay sırasında 21 bin 600 ihbar yapıldığını söyledi. Hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Erdoğan, olayla ilgili soruşturma ve incelemelerin sürdüğünü belirtti.

Erdoğan, “İhmal veya kusur varsa sorumlular ortaya çıkarılacak ve gereken yapılacaktır. Afetten olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza her türlü desteği veriyoruz” dedi.

“Yolsuzluk ithamı suç”

Fon tartışmalarına da değinen Erdoğan, muhalefetin ekonomi üzerinden insanların itibarını hedef aldığını savundu. Erdoğan, “Namuslu insanlara fon konusunda mesnetsiz şekilde yolsuzluk ithamında bulunmak büyük suçtur. Masum insanlara iftiraya eyvallah demeyiz. Çamur at izi kalsın siyasetine teslim olmayız” ifadelerini kullandı.

Fon soruşturmasında üç aşamalı takip

Fon meselesine ilişkin yürütülen çalışmaları da anlatan Erdoğan, konunun üç farklı kategoride takip edildiğini belirtti. İlk aşamada tasfiyesine karar verilen birikimlerin yatırımcılara ödenmesi olduğunu söyleyen Erdoğan, Meclis’teki teklifle ödeme işlemlerinin hızlandırılacağını ifade etti.

İkinci aşamanın manipülasyon yoluyla haksız ve fahiş kazanç elde edenlerden yargı önünde hesap sorulması olduğunu belirten Erdoğan, üçüncü aşamada ise benzer sorunların tekrar yaşanmaması için alınması gereken tedbirlerin bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, “Aileleriyle birlikte çok sayıda insanımızı etkileyen bu meseleyi çok ciddiye alıyoruz, ciddiyetle ele alıyoruz. Meselenin üzerine tavizsiz gidiyoruz” dedi.

“Milletin malına çökene sahip çıkmayız”

Belediyelerde yaşanan sorunlara ilişkin de konuşan Erdoğan, muhalefetin belediyelerdeki sıkıntılara sahip çıkmasının kendilerini ilgilendirmediğini söyledi.

Erdoğan, “Biz onlara benzemeyiz. Biz millete yanlış yapana, milletin malına el uzatana sahip çıkmayız. Bizim referansımız muhalefet değildir. Biz kendimizden sorumluyuz” dedi.

AK Parti tabanının fon meselesini yakından takip ettiğini belirten Erdoğan, “Biz konunun kendi tabanımız tarafından yakından takip edildiğini biliyoruz. Ne mutlu bize ki soran, soruşturan bir tabanımız var” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER